περισσότερα περισσότερα


Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων
Εγκαταστάσεις Συντηρήσεις Επισκευές

ΕταιρίαΗ εταιρία Ζούμπερης δραστηριοποιείται στον τομέα των ανελκυστήρων από το 1958. Ιδρυτής της εταιρίας είναι ο Νικόλαος Ζούμπερης. Το 1999 η εταιρία πέρασε στα χέρια του υιού του, Λυκούργου Ζούμπερη.

Από το 1958 στόχος της εταιρίας ήταν και είναι η τοποθέτηση ανυψωτικών μηχανημάτων ανελκυστήρων φορτηγών, ατόμων, όπως και ειδικών κατασκευών, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας.

Ο ιδρυτής της εταιρίας κος Νικόλαος Ζούμπερης προβλέποντας την εξέλιξη που θα υπάρξει στο χώρο του ανελκυστήρα, ασχολήθηκε ο ίδιος με την έρευνα και τη μελέτη του.

Με αμέριστο ζήλο, μεράκι και τεχνογνωσία στο αντικείμενο, ανακάλυψε τη συσκευή εφεδρικού φωτισμού ασφαλείας, καθώς και την καινοτόμο εφεύρεση της ασφάλειας θυρών των ανελκυστήρων και βοήθησε σημαντικά στην αναβάθμιση του ανελκυστήρα.

Το πάθος του αυτό μεταδόθηκε και στον υιό του ο οποίος με τη σειρά του εφηύρε τη συσκευή αυτόματης διόρθωσης συνημίτονου φ με αντίστοιχη μείωσης ρεύματος εκκίνησης για ανελκυστήρες και ηλεκτρικές μηχανές.


Το
1961 τοποθέτησε ανελκυστήρα 2 ταχυτήτων, τον πρώτο ανελκυστήρα αυτού του τύπου που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα λοιπόν άφησε πίσω της τον μονατάχυτο ανελκυστήρα και πέρασε σε ανελκυστήρα 2 ταχυτήτων όπως ήταν τότε σε όλη την Ευρώπη.

περισσότερα

 

Design & Developement by METROADV

© Copyright ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Ν. ΖΟΥΜΠΕΡΗΣ 2011 - Elevators Technology zouberiselevators.gr.